123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
13
Topic

After I changed permissions for a form (by Seblod) to allow Guest and Public to Create (to allow to view resource), I now get a 

1054 - Unknown column '8gsi1441' in 'where clause' error now

Get a VIP membership
4229 Posts
Kadministrator
3 years ago
10
Level 1

Hi,

I'm sorry but it is totally impossible to know what the error is from this description, your coumn is some random string that does not match any known tables/columns.

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
9
Level 2

Hey Klas, 


I created a content type and I created a form with SEBLOD. I then created a form field (with the form I created) and it loads into TOP C position of the content type. If I remove the form field, the page works fine (minus showing the form) but as soon as I place it, I get the error.

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
8
Level 3

To further this issue. It seems to be related to the "view +" link created to go to the content page.

If I use Joomla menu and create a article link directly to the content type. Works Perfect. The link is

index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=678

But the link created by Seblod from a listing to go to the content type looks like

index.php?option=com_content&view=article&id=9:lem1713&catid=12&Itemid=678

Looks like there is something messed up in the address

If I replace :lem to &Item  Then the link works perfect

4229 Posts
Kadministrator
3 years ago
7
Level 4

There is something wrong with your installation, article id should be numeric. Which seblod version do you use? 

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
6
Level 5

Version 3.15.0

Joomla 3.8.8

4229 Posts
Kadministrator
3 years ago
5
Level 6

Hi, 

first you spoke about an error in the nested form, now you speak about links, this is not the same error. 

For the nested form problem try removing field in that form one by one to see which one is causing the problems, then recreate it.

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
4
Level 7

Hi Klas,

Sorry about any confusion. But I need your help. This is odd. I only later found out, that IF I create a menu link directly to the content type with the nest form, it WORKS. Example

This is a direct joomla link to the article

http://nsweb.ca/chaliceca/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=678

WORKS PERFECT

However go to 

http://nsweb.ca/chaliceca/index.php?option=com_cck&view=list&search=profile_list&task=search&Itemid=667

and click the same profile link and you will then get that 1054 - Unknown column

4229 Posts
Kadministrator
3 years ago
3
Level 8

How did you create that link? Is this a typography or just image field with link applied? For some reason image name gets pushed into link, very strange.

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
2
Level 9

The link (when clicked on the image) was created by the link tab. By the image "view" (not typography)

This is a link to a screenshot http://my.jetscreenshot.com/23072/20180619-rlep-81kb.jpg

4229 Posts
Kadministrator
3 years ago
1
Level 10

try if this is the case with fresly released 3.16.

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
0
Level 11

Hey Klas, I still get the error. Is there a way I can pay you to fix this? I really need help.

4229 Posts
Kadministrator
3 years ago
0
Level 1

Hi, 

yes there is a way https://www.seblod.com/store/services

123 Posts
EclipseMedia
3 years ago
0
Level 1

This is definitely a bug. I turned on SEO for Joomla and the links work now. 

http://nsweb.ca/chaliceca/sponsor-a-child-now?search=profile_list&task=search 

I went to 2 other sites with Seblod and turned off SEO temporary and both sites links broke. So its flaw with Seblod and how non-seo routing is being handled. I found a work around by turning on SEO even through development but this should be fixed.

Get a VIP membership