WeStandWithUkraine

64 Posts
lownotes
6 years ago
Topic

Hi there,

I'm having some problems with form submits and also redirect to a url/menu item.

My forms are submitting to the database but not sending an email.  Is there some way to test or diagnose what might be the issue.  No emails to admin or to field.

Also want the page to redirect to an article.  I created an article and hidden menu link but it doesn't redirect after submit.  just orange box at the top of the page.

Attached are my email field and submit field parameters.

https://www.dropbox.com/sh/b0gamzjshh0h0my/AACoG92n8dCEQe8E0CNE6c2ka?dl=0

Thank you!

Get a Book for SEBLOD
572 Posts
_jrmo
6 years ago
0
Level 1

Hi there,

Fir the first issue, do you have any luck with emails if you just have 1 email address in the "To" field? Also, what email protocol are you using in your Joomla configuration? PHPmail? SMTP? Are you sure that it's not just going through to a spam folder or getting blocked by an email firewall?

Regarding the second issue, I would change the redirect options in the form Configuration, not on the button itself. I think there is a potential conflict with how you've set this up causing the Configuration option to win out.

Cheers,

James

4229 Posts
Kadministrator
6 years ago
1
Level 1

Marking solved. Please reopen if there is still a problem.

64 Posts
lownotes
6 years ago
0
Level 2

First I want to say thank you James and Klas for your replies. I had a personal injury so things got put on hold for me for a while. Now i'm better and trying to get my project back on track.

I need to revisit this issue I'm continuing to have with the redirect. With a little help from my host I was able to solve the email sending issues I was having.

James, I think I understood what you suggested, take the redirect off the button and put it on the form config. I've done that but nothing seems to change actually. The page just goes home.

https://www.dropbox.com/sh/89le9jnwnasjz8c/AAD-cyQMH-cKEKuHA--oUnP8a?dl=0

this is the URL generated by the redirect.

http://sigue.com/sigue-americas/en/50-apps/agent-inquiries/535-2016-03-18-00-33-44?thanks=agent_inquiry

this is the url of my form

http://sigue.com/sigue-americas/en/become-an-agent

I've updated my screenshots to show my current configuration.

I've reopened this ticket on this to see if I can get this issue resolved.

Once again I really appreciate your time and guidance here.

Thank you

64 Posts
lownotes
6 years ago
0
Level 1

Update:

I am getting emails correctly now.  The main problem was that I needed to make some DNS changes because the mail is not hosted on the same server as our website.  Was also having some issues with settings on the email server blocking emails coming from the form.  On my external mail address tests the email was going into gmail spam folder.  So all the mail appeared not being sent but really was either in spam, getting blocked or not routed.

I'm still having issues with redirect but have new information:

If I set redirect = URL and that works.  But I cannot get redirect to content to work.  It just goes to the homepage but with a strange url.
http://sigue.com/sigue-americas/en/50-apps/agent-inquiries/549-2016-03-19-19-04-09?thanks=agent_inquiry

Get a Book for SEBLOD